fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Єднання презентації і YouTube 5

Завершився прийом заявок на конкурс журналістських робіт на краще висвітлення теми відновлення України та євроінтеграції серед журналістів «Відновлення України: шлях до єдності». Відсьогодні журі починає оцінювати конкурсні заявки. Всього за перемогу змагатиметься 51 журналіст. 

До оргкомітету конкурсу надійшло 70 заявок від 59 журналістів регіональних ЗМІ та місцевих видань. За умовами конкурсу кожен журналіст міг надіслати до трьох робіт за тематикою конкурсу, опублікованих протягом 2024 року. До конкурсу допущено 61 журналістський матеріал. Ще 9 заявок  від восьми журналістів не були допущені до конкурсу, оскільки не відповідали конкурсним вимогам. 

Метою конкурсу є підтримка та стимулювання якісного та об'єктивного журналістського висвітлення теми відновлення України та процесу її євроінтеграції. Конкурс проводиться у п’яти номінаціях: найкращий аналітичний матеріал «Зміни у фокусі», найкращий репортаж «Об’єктивний погляд», найкращий інформаційно-аналітичний блок «Візуалізація перетворень», найкращий матеріал молодого журналіста «Молода акула», cпеціальна номінація «Громадський вплив».

Переможець у кожній номінації отримає грошову винагороду 940 євро, еквівалентно у гривні, згідно законодавства України.

Конкурс проводиться в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу місцевих і регіональних журналістів з інформування про відновлення та євроінтеграцію України», який реалізує ІСАР Єднання за фінансової підтримки Євросоюзу та Німецького фонду Маршалла США.