fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ГОЛОВНА 2

11 квітня 2024 року Міністерство у справах ветеранів України, Український ветеранський фонд Мінветеранів (УВФ) та ІСАР Єднання розпочали реалізацію ветеранських грантів конкурсу “Варто: Єднання”.

Основна мета цієї програми — реінтеграція та підтримка ветеранів та їхніх родин через послуги громадських об’єднань, які своєю чергою посилять свої спроможності та якість послуг у сфері захисту прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їхніх сімей.

“Ветеранська політика визнана державою однією з найпріоритетнішою. Об’єм завдань, що стоїть перед нами, потребує щоденної уваги та залучення організацій громадянського суспільства (благодійних та громадських організацій). Це співробітництво є дієвим інструментом реалізації державної політики, спрямованої на повернення ветеранів до цивільного життя. І інститути громадянського суспільства допомагають нам у цьому через юридичний супровід і консультування ветеранів та члені їхніх родин у вирішенні їхніх гострих питань. Хочу подякувати ІСАР Єднання за грантову підтримку таких організацій, ця співпраця робить вагомий внесок в успіх нашого спільного проєкту. Ми відкриті та готові до результативної роботи”, — сказав Фархад Фархадов, заступник Міністра у справах ветеранів України.

Співпраця ІСАР Єднання, Українського ветеранського фонду та Мінветеранів передбачає співфінансування проєктів громадських інституцій, які підтримують ветеранів та членів їхніх сімей на суму до 2,5 млн грн у межах нового конкурсу "Варто: Єднання". УВФ та Мінветеранів обирає проєкти громадських інституцій та зобов'язується профінансувати їхню реалізацію. У той час як ІСАР Єднання у межах проєкту USAID “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства” фінансує інституційний розвиток та покриває адміністративні витрати громадської організації, які передбачені під час реалізації відібраного проєкту.

“ІСАР Єднання займається фінансуванням ветеранських проєктів ще починаючи з 90-х років. І особливо — з 2014 року. Йдеться про співпрацю з хабами, ветеранським бізнесом та іншими організаціями, що займаються ветеранськими питаннями. Нині, на третій рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ми говоримо про понад 4 млн ветеранів та членів їх сімей. Організації громадянського суспільства, яких у країні нараховується близько 130 000, ми розглядаємо як компетентного актора, на базі якого держава та приватний бізнес можуть спільно взятись за вирішення ветеранських проблем. Як ГО, що зв’язує потреби ОГС з донорами, буде надійним партнером у цій ініціативі”, — додав Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання.

У межах конкурсу “Варто: Єднання” ветерани та їхні родини отримають:

● менторську підтримку та консультування ветеранського підприємництва від старту до розвитку;

● соціальний супровід ветеранів, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих;

● соціальний супровід дітей ветеранів та дітей загиблих;

● підтримку в реінтеграції  ветеранів та членів їхніх сімей до активного суспільного життя.

Програма конкурсів “Варто: Єднання” реалізується за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства”, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та фінансується коштом державного бюджету через Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України.