fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

photo 2024 04 04 14 39 30

Завершився навчальний мінікурс «Відбудовуємо разом: як висвітлювати відновлення країни в складні часи», який ІСАР Єднання проводив для журналістів регіональних ЗМІ та місцевих видань. Участь у мінікурсі взяло 195 журналістів з різних областей України. З них 67 представників регіональних ЗМІ отримали підтверджуючі сертифікати про завершення повного циклу навчання.

Курс включав серію онлайн-тренінгів про те, як комунікувати з суспільством про відновлення України та євроінтеграцію, використовуючи сучасні інструменти збору, систематизації та аналізу інформації. Кваліфіковані медіатренери навчали журналістів моніторити витрати на відбудову України, знаходити інформацію про закупівлі та виявити корупцію, удосконалювати написані тексти за допомогою штучного інтелекту, шукати теми про відновлення та євроінтеграцію у жанрі журналістики рішень.

«Для нас це важливий проєкт з підтримки представників ЗМІ, адже зараз дуже багато питань, як розуміти відновлення: ми відбудовуємо лише інфраструктуру чи маємо на увазі ширші ініціативи – про людський капітал, про те, як утримати людей в Україні, аби вони залишалися на своїй землі та допомагали відновленню. Ця тематика пронизує всі сфери нашого життя і говорити ми маємо тепер з позиції майбутнього членства України в ЄС. Роль журналістів, зокрема регіональних, в цьому надзвичайно важлива, адже ніхто краще за журналістів не знає, чим живуть регіони, чи долучені люди до відновлення, як його бачить громада. Тому ми і надалі підтримуватимемо такі проєкти», - сказав під час урочистого вручення сертифікатів виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус.

Навчальний мінікурс «Відбудовуємо разом: як висвітлювати відновлення країни в складні часи» проходив в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу місцевих і регіональних журналістів з інформування про відновлення та євроінтеграцію України», що здійснюється ІСАР Єднання за фінансової підтримки Євросоюзу та Німецького фонду Маршалла США.