fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

7 березня 2024 року у Домі громадянського суспільства ІСАР Єднання у співпраці з БФ “Сміливі” відбувся старт розробки профілю фахівця з питань відновлення та розвитку України.

P1013316

У воркшопі взяли участь експерти/-тки з відновлення – представники/ці організацій громадянського суспільства (ОГС), органів місцевої влади та навчальних закладів, яких об’єднує спільне прагнення ефективного та сталого відновлення, заснованого на знаннях та досвіді. Близько 30 спеціалістів працювали над описом критичних знань, навичок та компетентностей, на які потребують експерти з відновлення.

Метою формування профілю компетентностей спеціаліста(-ки) з питань відновлення є:

  • Напрацювання комплексного опису необхідних знань та вмінь фахівця з питань відновлення;
  • Обговорення цього профілю з усіма стейкхолдерами відновлення, зокрема представниками влади, громадянського суспільства та міжнародних партнерів;
  • Узгодження єдиного стандарту профілю для користування всіма сторонами;
  • Формування основи для навчальної програми з метою підготовки зазначених спеціалістів;
  • Надання можливості таким спеціалістам провести (само) перевірку наявних знань і вмінь з метою визначення подальшого професійного вдосконалення.

На основі цього професійного профілю ІСАР Єднання разом з партнерами створить програми навчання для експертів, яких громади зможуть залучати для реалізації проєктів з відновлення. Професійний профіль можуть використовувати усі зацікавлені міжнародні та українські організації, що працюють з громадами та ОГС за напрямком відновлення.


Запрошуємо ОГС, органи влади, провайдерів формальної та неформальної освіти та міжнародні проєкти та організації надати коментарі та пропозиції до тексту профілю компетентностей Спеціаліст(ки)/Фахівець(чині) з питань відновлення та розвитку.

Чекаємо на ваші коментарі та пропозиції до 22 березня за формою: https://forms.gle/e21j1AvRGJ323e7p6

Текст документу тут.

Ми закликаємо партнерів та інших зацікавлених сторін долучитись до створення унікального продукту й разом закласти основи для посилення спроможності експертів/-ток з відновлення.   

Профіль компетентностей Спеціаліст(ки)/Фахівець(чині) з питань відновлення та розвитку розроблено  ІСАР Єднання спільно з БФ “Сміливі” у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.