fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

У середу 6 березня виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус взяв участь у підсумковій конференції за результатами Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні” “Забезпечимо сталу підтримку разом”.

20240306 151847 копія

Керівник ІСАР Єднання зазначив, що, за даними свіжого дослідження, 80% організацій громадянського суспільства (ОГС), попри війну, продовжують свою діяльність в Україні. Інституції також беруть відповідальність за нові сфери - гуманітарне реагування, ветеранські рухи і відновлення (раннє/повоєнне) України.

І місцева влада, і стейкхолдери, і ОГС мають розібратись, як використати GESI-підхід (“гендерна рівність та соціальна інклюзія”) для планування участі у відбудові України на місцевому рівні, - сказав Володимир Шейгус. - Адже як можна впроваджувати інфраструктурні проєкти, якщо вони не враховують особливі вимоги вразливих верств населення? Дизайн проєктів без залучення тих, хто буде ними користуватись, вірогідно спричинить неефективне використання коштів”. 

Керівник ІСАР Єднання наголосив на необхідності підвищувати організаційну спроможність та стійкість українських ОГС. 

Чому я багато наголошую на питаннях організаційного розвитку? Тому що ІСАР Єднання - структура, знана саме через її внесок у посилення стратегічних спроможностей громадянського суспільства, - зазначив Володимир Шейгус. - Ми відповідаємо на актуальний тренд, спрямований на зміцнення впливу ОГС на державотворення, реакцію на надзвичайні ситуації, потреби профільних цільових аудиторій та країни в цілому. Посилення власного потенціалу потребує будь-яка організація - і неважливо, скільки років вона існує”. 

Наостанок, Володимир Шейгус подякував за запрошення взяти участь в підсумковій конференції неймовірного та дуже потрібного країні проєкту “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні”, який впроваджує Crown Agents. “Окрема вдячність - Посольству Великобританії в Україні за ту підтримку, яку отримує наша держава, особливо у надзвичайно складні часи, які ми переживаємо”.