fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

DSC 0020

Соціальне підприємництво на базі молодіжних центрів: виклики, можливості, рішення – цю тему обговорили 22 лютого 2024 року в Домі громадянського суспільства ІСАР Єднання в експертному колі.

З метою пошуку та напрацювання рішень, які б сприяли розвитку соціального підприємництва в Україні, ГО Школа усвідомленого підприємництва спільно з ІСАР Єднання провели дизайн сесію «Соціальне підприємництво як дієвий механізм фінансової сталості молодіжних центрів». Участь в зустрічі взяли у змішаному форматі понад 70 представників громадянського суспільства, комунальних закладів та органів влади.

Робота над проблематикою та пошуком рішень базувалась на основі експертного висновку, який було розроблено Compass Group в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Урядів Японії і Норвегії та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Учасники напрацювали ряд пропозицій та мали можливість під час зустріч почути відгуки та думку експертів Олександра Яреми, Олександра Санченка, Володимира Шейгуса та Артема Корнецького щодо реалістичності та можливості саме таких рішень.

На даний момент у законодавстві України відсутні положення та визначення соціального підприємництва. Експерти та учасники зустрічі вчергове відмітили потребу в таких законодавчих змінах та готовність спільно працювати над цим питанням.

Захід було проведено у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку та також за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).