fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Завершився процес відбору десяти найбільш населених нових об’єднаних громад та міст обласного значення, які стануть учасниками проекту «Виконання місцевого бюджету в Донецькій і Луганській областях», який виконується ІСАР Єднання. Його метою є покращення розуміння ключових зацікавлених сторін і надання їм можливості вирішувати проблеми бюджетного процесу на місцевому рівні.

Експертами проекту була розроблена номенклатура спеціальних критеріїв, за якими здійснювався відбір. За цими критеріями обрано для участі в проекті п’ять громад у Луганській області та п’ять - у Донецькій областях. Зокрема, у Донецькій області відібрані такі громади: Слав’янська міська, Вугледарська міська, Добропільська міська, Олександрівська селищна, Соледарська міська. У Луганській області відібрано громади: Біловодська міська, Красноріченська селищна, Лозноолександрівська селищна, Новопсковська селищна, Троїцька селищна, Чмирівська сільська. Всі відібрані громади характеризуються високою зацікавленістю у результатах роботи проекту, а також готовністю працівників фінансово-економічних служб надавати інформацію, необхідну для проведення ґрунтовного аналізу та надання якісних рекомендацій щодо покращення бюджетного процесу та підвищення ефективності місцевого бюджету, складеного за програмно-цільовим методом.

Крім того, на основі проведеного поглибленого та комплексного ситуаційного аналізу при відборі  десяти громад отримано загальну картину поточної ситуації кожного з шістнадцяти органів місцевого самоврядування, що брали  участь у відборі. Експертам вдалося ідентифікувати проблеми та виклики у сфері повноважень органів місцевого самоврядування та поза сферою їх компетенції.

***

Проект «Виконання місцевого бюджету в Донецькій і Луганській областях» реалізовується
ІСАР Єднання за підтримки компанії Кімонікс Інтернешнл Інк.
у межах проекту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ),
що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.