fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

909

29-30 листопада 2018 року в Києві відбувся 7 Форум організаційного розвитку громадянського суспільства

1
Форум – це найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом у сфері організаційного розвитку благодійних та громадських організацій. Тема Форуму-2018 «Мрія 3.0 Спроектований вплив» мала на меті посилити спроможності громадянського суспільства залучати українців до громадських і благодійних ініціатив, соціальних проектів, відповідальних бізнесів та розбудовувати самоорганізовані спільноти активних та відповідальних громадян.
Учасниками Форуму стали понад 2 000 представників громадських і благодійних організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних бізнесів, донорських організацій та медіа. Усі вони зібралися разом, щоб подивитися на мрію – як на амбітний проект, що ми можемо реалізувати всі разом. 
Форум розпочався зверненням Президента України до учасників Форуму, в якому Петро Порошенко підкреслив важливість спільних дій представників громадянського суспільства та органів влади для побудови потужної та європейської України. Учасники Форуму продовжили подію флешмобом у підтримку Олега Сенцова, який став нагадуванням для учасників про всіх ув'язнених та необхідність подальшого єднання заради їх визволення. Флешмоб підтримали спеціально запрошені гості Форуму, які виступили з вітальними промовами:

"Від імені Сполучених Штатів Америки хочу сказати, що це честь - бути присутньою сьогодні тут, бути натхненною вашою енергією та завзяттям. Форум, ця національна платформа для обміну досвідом та знаннями у сфері організаційного розвитку, є дійсним відображенням суті громадянського суспільства в Україні. Його завдання полягають у обміні кращими практиками та координації подальших заходів, які мають забезпечити те, що голоси громад будуть почуті, а всі рівні органів влади будуть підзвітними та прозорими", - Сюзан Косінскі Фрітц, директорка Місії USAID в Україні та Білорусі

IMG 0128

"Це велика честь для Європейського Союзу, бути асоційованими з Форумом. Ми підтримуємо процес реформ в Україні, а саме ви, представники громадянського суспільства є рушійною силою реформ на всіх рівнях. Громадянське суспільство є однією з трьох інституцій, що користується найбільшою довірою в цій країні. І протягом останніх років рівень довіри до громадянського суспільства зріс з 15% до майже 40%. Ви є майбутнім України. Ми в ЄС прийняли рішення продовжувати створювати партнерські відносини з ОГС. На сьогодні більше ніж 5% бюджету допомоги спрямовано на розбудову спроможності організацій громадянського суспільства та на підтримку фінансування діяльності", - Хюґ Мінґареллі, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні 

IMG 0137

Мій перший заклик до громадянського суспільства: продовжуйте ставити амбітні цілі та високі стандарти для сприяння реалізації реформ. Використовуйте свій надзвичайно цінний досвід та високий рівень довіри, щоб розширювати можливості для молоді та допомогти їм повірити в те, що вони можуть творити справжні зміни. Залишайтеся об’єднаними та співпрацюйте з урядом у процесі вироблення політики, просуваючи права людини, гідність та толерантність. І, наостанок, для того, щоб громадянське суспільство процвітало та сприяло більш інклюзивному, рівноправному та стабільному суспільству, неодмінними є інноваційні підходи”, - Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН, Координаторка з гуманітарних питань і Постійна представниця ПРООН в Україні

IMG 0154
 "Пишаюся бути тут сьогодні разом із вами, представниками громадянського суспільства України, адже вважаю саме вас одними з ключових наших партнерів. Поруч з медіа та бізнесом, я також часто зустрічаюся з представниками громадських і благодійних організацій, і ці зустрічі завжди сповнюють мене надії та впевненості. Адже вони є свідченням того, що в Україні є сила-спостерігач, сила, яка продукує суспільну думку та докладає зусиль для дійсних змін. І це одна з причин, чому Уряд Швеції продовжує підтримувати громадянське суспільство в Україні", - Мартін Хагстрьом, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні  IMG 0171

Клікніть на зображенні нижче, щоб переглянути фотоальбом Форуму:

Civil Society Capacity Development Forum 

Форум продовжився роботою 98 локацій. Виставка коаліцій та мереж промотувала синергію об’єднаних зусиль громадських і благодійних організацій, в той час як виставка соціальних бізнесів переконливо доводила спроможність генерувати прибуток, який дозволить спрямовувати частину коштів на соціальні проекти. "Коридор можливостей" пропонував учасникам Форуму нагоду для нетворкінгу та обміну контактами, розповсюдження посібників, звітів та методик, а також можливість отримати інформацію про навчальні послуги від провайдерів, які їх надають.

Тимчасом у найбільшій залі Форуму тривав тренінг-марафон. 24 семінари та міні-тренінги з питань організаційного розвитку, фінансової спроможності та проектного менеджменту проводилися практиками та найбільш популярними тренерами Плаформи Маркетплейс. Поряд з цим, найбільші міжнародні донорські організації та проекти презентували свої пріоритети у співпраці з громадянським суспільством на 2019 рік. Навіть кава на Форумі смакувала краще, ніж де-інде! Адже пити її можна було в компанії справжніх зірок сектору, найбільш відомих та впливових громадських активістів, волонтерів та благодійників: вони давали "відкриті інтерв'ю", розповідаючи про свої секрети успіху. 

Спеціальна "Зона безпеки" на Форумі стала свідченням важливості теми особистої, організаційної, медійної та правової безпеки для громадських організацій. Дискусії, які паралельно відбувалися в аудиторіях Форуму, формували "порядок денний" для усього градянського суспільства: громадянська освіта, співпраця з державою, робота з молоддю, антикорупційні проекти, залучення громад і громадян, підтримка суспільного мовника, важливість Донбасу та Криму.

Що для вас Форум? - запитували журналісти в учасників. "Знання", "тренди розвитку громадянського суспільства", "найбільший нетворкінг в Україні", "натхнення" - найпопулярніші відповіді.

Форум відбувся, але не закінчився! Запрошуємо долучатися до творення спільного порядку денного для громадянського суспільства України та спільного планування майбутніх Форумів:

Дизайн без назви 21

***

disclimer