fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45
9 квітня 2014 року за підтримки проекту, що фінансує  ЄС «Зміцнення потенціалу недержавних структур для підтримки реформ та підвищення підзвітності державного сектору» та організаційної підтримки ІСАР "Єднання" відбулася настановна зустріч грантерів ЄС. Учасниками зустрічі стали 31 представник ОГС, чиї ініціативи цьогоріч вперше були підтримані Європейським Союзом. 

Учасників зустрічі привітав Ендрю Росбаш, голова сектору співробітництва Представництва ЄС в Україні. Він запевнив присутніх: "ЄС завжди буде підтримувати розвиток громадянського суспільства в Україні". Коломб де Мерсей і Станіслав Топольницький розкрили Політики ЄС щодо громадянського суспільства. Наталія Шамрай ознайомила з особливостями описової та фінансової звітності відповідно до вимог ЄС. Марті Лутсар пояснив можливості використання логотипу та інших візуальних засобів представлення Європейського Союзу (visibility).

Пообідня робота зустрічі продовжилася в групах. Учасники обговорили Публічні реформи (як працювати разом, процес мережування, спільні події та заходи, що можна запропонувати іншим для підтримки їхніх ініціатив/проектних ідей; що потрібно для розвитку партнерства; які труднощі/проблеми можуть виникати в процесі розвитку партнерств які можуть бути тими взаємодії). 

Окремий час зустрічі був присвячений ознайомленню з можливостями організаційного розвитку, які надає система Маркетплейс. Володимир Шейгус детально розповів учасникам про ваучерну систему та її переваги у зміцненні спроможностей організацій громадянського суспільства.

10 квітня до учасників стартової зустрічі приєдналися учасники щорічної конференції грантерів ЄС для спільного обговорення запровадження проектів та мережування. Загалом цього дня працювало понад 50 представників українських ОГС та працівників Представництва ЄС в Україні.

Штефан Малеріус презентував проект, що фінансує ЄС «Зміцнення потенціалу недержавних структур для підтримки реформ та підвищення підзвітності державного сектору». Наташа Господжінаскі, експерт зазначеного проекту, на основі регламентуючих документів та практичних прикладів пояснила особливості реалізації проектів - від загального огляду, початку впровадження до реалізації проектів (процес виконання, закупівлі, бюджет, моніторинг, звітність та візуальне представлення).

Учасники зустрічі презентували свої проекти у форматі «Печа-куча», а пізніше змогли обговорити їх у «Світовому кафе». Ця робота була спрямована на налагодження співпраці між грантерами ЄС.

Підсумовуючи роботу, учасники зазначили, що зустріч була надзвичайно корисною, адже дозволила не лише познайомитися з іншими організаціями, але й дізнатися про їх роботу та здобутки (важливо, що зустрілися проекти з різних етапів, а не тільки ті, що розпочинають роботу). Особливо було відзначено нові цікаві формати роботи, якісну модерацію та позитивну атмосферу усього заходу.

[gallery link="file" columns="6"]